Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χρηματοδότηση σε 4.800 εργαζόμενες-αυτοαπασχολούμενες γυναίκες

Την έναρξη του προγράμματος «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της επαγγελματικής θέσης των εργαζόμενων γυναικών παρουσίασαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών "Παναθηναϊκή" και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).





Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ Ανδρέας Στεφανίδης, το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση και επιμόρφωση 4.800 γυναικών, ιδιαίτερα των απασχολούμενων σε επισφαλείς θέσεις εργασίας (πχ συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής απασχόληση, μερική απασχόληση κλπ), όπως επίσης και των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, με σκοπό να ενισχύσει τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξής τους και παραμονής τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9,7 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο 100% από το ΕΣΠΑ και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 15 μήνες.
Στόχος του προγράμματος σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ώστε να ωφεληθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός δικαιούχων γυναικών.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 11 περιφέρειες της χώρας από την ΟΕΣΥΝΕ σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με τις δύο μεγαλύτερες γυναικείες οργανώσεις, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς. Ειδικότερα, πρόκειται για οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και για τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική).
Στο πρόγραμμα ενεργειών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η κατάρτιση και επιμόρφωση εργαζόμενων γυναικών, ενεργητική υποστήριξη αυτοαπασχολούμενων γυναικών, εξειδικευμένη πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική -mentoring επιχειρήσεων και οργανισμών κ.ά.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: