Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κουπόνια (vouchers) έως €10.000 σε Επιχειρήσεις για "ψηφιακό επιχειρείν".

Την παροχή κουπονιών (vouchers), ύψους έως €10.000 ευρώ, σε μικρομεσαίες εταιρείες, που επιθυμούν να αναπτύξουν το ψηφιακό επιχειρείν, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Τα εν λόγω κουπόνια θα διατίθενται, μέσω του νέου προγράμματος, από τις περιφέρειες των κρατών - μελών σε επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να αναπτύξουν δράσεις, όπως η ανάπτυξη ιστοσελίδων, οι εφαρμογές και η εκπαίδευση για δράσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κυρία Neelie Kroes και ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, κύριος Johannes Hahn. Το νέο πρόγραμμα ενεργοποιείται μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση ενός προγράμματος αντίστοιχης πιλοτικής δράσης στις ισπανικές περιφέρειες της Μούρθια και της Εστρεμαδούρα.
“Οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό, εξάγουν με διπλάσιο ρυθμό και δημιουργούν διπλάσιες θέσεις εργασίας. Κάθε εταιρεία θα πρέπει να τις αξιοποιήσει με τον τρόπο που το κάνουν στη Μούρθια και στην Εστρεμαδούρα”, υποστήριξε η κυρία Kroes.
Η Κομισιόν εξέδωσε ειδικό εγχειρίδιο (blueprint) προς τις περιφέρειες, αναφορικά με το πως θα προωθήσουν τα “κουπόνια” και θα επιλέξουν τις επιχειρήσεις, που θα τα αξιοποιήσουν.

Η ψηφιακή δράση φέρνει ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, στις χώρες του G20 οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν παρουσία στο διαδίκτυο έχουν 22% περισσότερα έσοδα από εκείνες που δεν έχουν ή κάνουν μικρή χρήση.
Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, στη Γερμανία το 93% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αισθητή παρουσία στο Web αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους έναντι 50% σε σχέση με αυτές, που δεν είναι online.

Χρηματοδότηση.

Το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund). Οι δε ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με εξειδικευμένες υπηρεσίες για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, εφαρμογές και εκπαίδευση για ηλεκτρονικό εμπόριο ή για την υιοθέτηση πιο προηγμένων ψηφιακών λύσεων.

Υφιστάμενη κατάσταση.

Η Κομισιόν προωθεί το εν λόγω πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι σήμερα και παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υιοθετούν με αργούς ρυθμούς τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Για του λόγου το αληθές, κατά μέσο όρο την περίοδο 2010 - 2012 διαπιστώθηκε μικρή μόνο αύξηση και συγκεκριμένα 6% στις ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν website. Αντίστοιχη, δηλαδή στο 6%, είναι και η αύξηση στην ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών, ενώ αύξηση μόλις 4% παρατηρήθηκε το ίδιο διάστημα στη χρήση συστημάτων ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού (Enterprise Resource Planning).

Πηγή: http://www.beyondbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: