Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Επιδοτούμενα Προγράμματα ΑΝΕΡΓΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ από 29 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ ... ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ... ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ!!!

Νέο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. διάρκειας 6 μηνών για 26.000 ανέργους 29 έως 64 ετών.


Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης, 26.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, θα προχωρήσει ο Ο.Α.Ε.Δ.  στο δεύτερο 15νθήμερο Φεβρουαρίου του 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται: 
1) Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης (σε 43 ειδικότητες) και Συμβουλευτικής καθοδήγησης με βάση το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των ανέργων, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους, διάρκειας 130 ωρών
2) Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις 8 κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ενέργεια, Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών, logistics κλπ. 
3) Πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος. 
5) Εγγυημένη απασχόληση για χρονικό διάστημα 6 μηνών για όλους τους ωφελούμενους. 

Εκπαιδευτικό Επίδομα: Κάθε άνεργος που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5.400 ευρώ.

Διαδικασία και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους ανέργους: 
Κάθε ενδιαφερόμενος, για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετάσχει στην παρούσα δράση, μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να επισκεφθεί τα γραφεία της «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ»,Βάκχου 19 – 23, στον 3ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη, πίσω από το ξενοδοχείο Καψής ή να τηλεφωνήσει στο 2310.500191.

Η «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής αίτησης για λογαριασμό του κάθε ανέργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: