Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας στην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ


Το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης είναι ο επικεφαλής εταίρος για την Ελλάδα του δικτύου που έχει το δικαίωμα να παρέχει εκπαίδευση και να οργανώνει εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας (European Care Certificate - ECC).

Το ECC είναι το πιστοποιητικό που αναγνωρίζεται σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες και βεβαιώνει ότι ο κάτοχός του έχει τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται ώστε να μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας σε ανθρώπους με αναπηρία.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει γνώσεις που σχετίζονται με τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις της αναπηρίας και της φροντίδας, και γι αυτό είναι χρήσιμο αυτοί που απασχολούν συνοδούς-φροντιστές να επιδιώκουν την εκπαίδευσή τους.

Σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη, στην Θήβα και στην Αθήνα, όπου υπάρχουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές. Τα σεμινάρια ξεκινούν μόλις συμπληρωθεί τμήμα 25 ατόμων στην κάθε περιοχή. Ωστόσο, αν συμπληρωθεί ομάδα 25 ατόμων σε κάποια άλλη πόλη, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μπορούν να οργανώσουν εκεί σεμινάριο και εξετάσεις.

Δεδομένου του ότι τηρείται βάση δεδομένων των πιστοποιημένων φροντιστών στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στις Βρυξέλλες, το κόστος συμμετοχής στην εκπαίδευση και στις εξετάσεις του κάθε ενδιαφερομένου ανέρχεται στο ποσό των 45€. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται επιπλέον εκπαίδευση 25 ωρών, το εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο συνημμένο έντυπο, καθώς και στην ιστοσελίδα: http://www.eccertificate.eu/


Η Αναβάθμιση  θα διοργανώσει άμεσα προγράμματα επιμόρφωσης που θα οδηγούν σε πιστοποίηση των ατόμων που ενδιαφέρονται για παροχή εξιδεικευμένων γνώσεων, αλλά και όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την φροντίδα ανθρώπων (ηλικιωμένων, με αναπηρία).
 
Για συμμετοχή στα σεμινάρια και στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του συνημμένου εντύπου αίτησης και η αποστολή του (μαζί με το βιογραφικό σας σημείωμα) είτε με φαξ στο 2311 209497 ή με e-mail στο stepping72@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" (ΒΑΚΧΟΥ 19-23, 546 29, Θεσσαλονίκη) στο τηλ. 2310 500191.

Λειτουργία Γραμματείας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 –16:00
 
Attachments:
Download this file (ECC_Αίτηση.doc)ECC_Αίτηση.doc[ ]61 Kb
Download this file (ECC_Ενημερωτικό έντυπο.pdf)ECC_Ενημερωτικό έντυπο.pdf[ ]404 Kb

Δεν υπάρχουν σχόλια: